Vepřová panenka s čokoládovo-pomerančovou omáčkou

Tak tady si přijdou na své milovníci čokolády. Už jste o tom slyšeli? Omáčka z čokolády. Kdysi jsem to někde zahlédla, ale vyzkoušet ji jsem se rozhodla až dnes. Báječná.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Maso:
  • 200 g vepřové panenky
  • sůl
  • pepř
  • olej
Omáčka:
  • 120 ml pomerančové šťávy fresh
  • 15-20 g kvalitní hořké čokolády
  • kousek čerstvého zázvoru
  • špetička chilli (nemusí být)
  • špetka soli
  • výpek z masa

Postup

1
Maso omyjte a osušte. Nakrájejte na medailonky, osolte, opepřete a opečte z obou stran na rozpáleném oleji. Po chvilce můžete přidat trošku vody. Jakmile je maso hotovo, přendejte ho do nádoby, ve které zůstane teplé.
2
Do výpeku přilejte čerstvou pomerančovou šťávu a nechte chvíli povařit, aby se mírně zredukovala. Poté přidejte nahrubo nakrájenou čokoládu a na kousky nakrájený zázvor. Mírně osolte a pokud máte rádi ostré, přidejte špetičku chilli. Jakmile se čokoláda rozpustí, dobře promíchejte a je hotovo.
3
Panenku naskládejte na talíř a přelijte omáčkou. Jako ozdobu můžete použít pomerančovou trávu, kterou "odříznete" z kůry pomeranče speciální škrabkou na nudličkové krájení. Přílohu zvolte dle svých chutí, já udělala rýži. Dobrou chuť!
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čokoládový koláč z červené řepy

Zdravé cuketové nudle s omáčkou z kešu oříšků

Mrkvová polévka s feta sýrem

Toasty s avokádem, mozzarelou a rajčaty

Video: Veganské a zdravé mac’n’cheese z dýně s pečenými rajčátky

Hovězí / vepřový guláš od maminky

Rychlá cuketa na kari

Máslové kuřecí stripsy z trouby

Zapečené brambory s tvarůžky

Domácí banánová zmrzlina s matcha čajem

Čočka beluga s křepelčími vejci

Dortová senzace: Levhartí dort s čokoládovým krémem