Tak tady si přijdou na své milovníci čokolády. Už jste o tom slyšeli? Omáčka z čokolády. Kdysi jsem to někde zahlédla, ale vyzkoušet ji jsem se rozhodla až dnes. Báječná.
Z mojí kuchyně... Papi K.
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Maso:
200 g vepřové panenky
sůl
pepř
olej
Omáčka:
120 ml pomerančové šťávy fresh
15-20 g kvalitní hořké čokolády
kousek čerstvého zázvoru
špetička chilli (nemusí být)
špetka soli
výpek z masa
Postup
1
Maso omyjte a osušte. Nakrájejte na medailonky, osolte, opepřete a opečte z obou stran na rozpáleném oleji. Po chvilce můžete přidat trošku vody. Jakmile je maso hotovo, přendejte ho do nádoby, ve které zůstane teplé.
2
Do výpeku přilejte čerstvou pomerančovou šťávu a nechte chvíli povařit, aby se mírně zredukovala. Poté přidejte nahrubo nakrájenou čokoládu a na kousky nakrájený zázvor. Mírně osolte a pokud máte rádi ostré, přidejte špetičku chilli. Jakmile se čokoláda rozpustí, dobře promíchejte a je hotovo.
3
Panenku naskládejte na talíř a přelijte omáčkou. Jako ozdobu můžete použít pomerančovou trávu, kterou "odříznete" z kůry pomeranče speciální škrabkou na nudličkové krájení. Přílohu zvolte dle svých chutí, já udělala rýži. Dobrou chuť!