Rajčata zapékaná s vajíčky a bylinkami

Jednoduchá svačina, na kterou vám stačí pár ingrediencí. Zapékaná rajčata s vajíčkem skvěle poslouží také jako předkrm nebo občerstvení pro hosty. Ideální je použít k rajčatům bylinky, můžete ovšem vytvořit pikantnější verzi pomocí česneku nebo třeba chilli. 🙂
  • Čas vaření: 15 minut
  • Porce: 3

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 velká Roma rajčata, nakrájená na poloviny a vydlabaná
  • 6 malých vajíček
  • sůl a pepř na ochucení
  • čerstvé bylinky dle chuti
  • toastový chleba jako příloha

Postup

1

Předehřejte troubu na 220 °C. Vydlabaná rajčata položte na plech vyložený pečícím papírem. Pokud rajčata dobře nedrží, odkrojte jim malou plošku slupky, aby lépe stála. Do každého rajčete rozklepněte jedno vajíčko, posypte solí a pepřem.

2

Pečte přibližně 6 až 7 minut, pokud chcete, aby vajíčka byla ještě lehce měkká. 8 až 10 minut, jestli chcete vajíčka plně propečená. Vyndejte z trouby a posypte čerstvými bylinkami dle vašeho výběru. Servírujte jen tak nebo s opečeným toastovým chlebem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nepečené arašídové kopečky s karamelem a bílou čokoládou

Video: Skořicové Chimichangy s jahodovou cheesecake náplní za pár minut

Snadný avokádový tatarák s bagetkou

Hraběnčin koláč

Kozí sýr s brusinkami a ořechy

Honzovy buchty

Zdravé kakaovo-ořechové kostky – lepší jak čokoláda

Hovězí carpaccio s rukolou, parmazánem a plody kapary

Nepečený dort z piškotů, ovoce a zakysanky

Veganské banánové muffiny s čokoládou

Zapečené cukety plněné fazolemi,rajčaty a sýrem

Pečené marinované kukuřice