Veganské vindaloo

Dnes vám přináším recept na veganskou verzi indického oblíbeného pokrmu vindaloo. Jedná se o velmi pikantní pokrm, který vás zaručeně zahřeje :-). Pokud máte rádi indickou kuchyni, recept určitě vyzkoušejte.

Lenka Špaček

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 větší brambora (nebo 2 menší)
  • kmín
  • 2 cibule
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • 20 g sójové drtě (v suchém stavu) nebo červené čočky
  • 2 cm kousek zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • 2 kolečka citronu
  • 1 lžička garam masala
  • 1/2 lžičky tandori masala
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky mletého koriandru
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky kari pasty
  • 1/4 lžičky mletého chilli
  • sůl
  • pepř
  • 1 dcl mandlového mléka
  • 1 dcl rostlinné smetany

Postup

1

V malém kastrůlku si uvařte na kostky nakrájenou bramboru s troškou kmínu a soli.

2

Vě větším hrnci (cca 2 litry) opečte na oleji dozlatova cibuli pokrájenou najemno. Jakmile začne cibulka zlátnout, přidejte zázvor, česnek a veškeré koření.

3

Krátce orestujte, přilijte loupaná rajčata. Asi po 5 minutách vaření směs rozmixujte na jemnou kaši a přidejte sojovou drť, uvařené brambory a mandlové mléko. Vařte asi 10 minut. Před koncem přilijte smetanu a případně dle vlastních preferencí dochuťte. Můžete přidat nasekanou čerstvou chilli papričku a čerstvou petrželku či koriandr.

4

Servírujte s opečenými tortilami nebo s rýží. Dobrou chuť :-).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pomazánka z pečeného lilku

Video: Zdravé kadeřávkové chipsy bez výčitek, zato plné minerálů a vitamínů

Květáková kulajda bez zahuštění

Rychlý kuřecí salát s česnekem a žampiony

Oreo cupcakes

Čínské nudle s kuřecím masem

Raňajkový proteinový jogurt

Třímlékový dort

Domácí tagliatelle

Sýrový dip s bylinkami a čabajkou k pečeným česnekovým bagetkám

Video: Zdravé nepečené Brownies z datlí

Lahodné třešňovo-citronové sušenky