Veganské dýňové risotto s lesními houbami

Sice už není hlavní dýňová sezóna,ale pořád se dají poměrně bez problémů tyhle oranžové krásky sehnat a to jak dýně muškátová tak i hokaido, takže tu pro Vás mám skvělý recept na vynikající syté risotto. Jedná se o veganskou verzi, takže žádné máslo a ani strouhaný sýr :) Ale samozřejmě pokud chcete není problém tyto dvě suroviny zařadit.

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • polovina menší dýně hokaido nebo muškátové, obě oloupané ( ano i hokaido, chceme dosáhnout co nejjemnější struktury ) a nakrájené na menší kostičky
  • 150 g rýže arborio
  • sůl
  • pepř
  • dvě hrsti směsi lesních hub, nakrájené na menší kousky ( můžete nahradit i žampiony )
  • tymián , ideálně čerství
  • zeleninový vývar
  • bílé víno
  • malá žlutá cibule, velmi na jemno nakrájená
  • olivový olej

Postup

1

Do hrnce dáme zesklovatět cibulku a poté přidáme rýži, kterou za stálého míchání necháme také jakoby zesklovatět ( je průhlednější ). Přidáme na kostičky nakrájenou a oloupanou dýni, zalijeme trochou vína, necháme odpařit alkohol a pomalu dusíme dokud rýže nezměkne a dýně se nerozvaří. Samozřejmě často mícháme a přiléváme po troškách vývar.

2

Dýně ,která se za několik minut úplně rozvaří krásně zahustí celé risotto bez použití sýra nebo másla. Vše ochutíme solí a pepřem. Mezitím si houby dokonale opečeme dozlatova na troše olivového oleje na pánvi s přidáním tymiánu, pepře a trošky soli.

3

Risotto podáváme ozdobené opečenými houbami, můžeme dochutit ještě čerstvou petrželkou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Salámová pizza roláda

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Nepečené & zdravější domácí Snickers tyčinky připravené za 20 minut (video)

Zdravé a svěží cuketové těstoviny s citrónem a parmezánem

Lávový dortík – nepečený šlehačkový dezert s karamelem

Papriková kolečka plněná krémovým sýrem, vejci a šunkou

„Obrácený“ švestkový koláč s kardamomem a skořicí

Jarní gnocchi se chřestem, hráškem a parmazánem do půl hodiny

Video: Sedmivrstvý jahodový vegan dort bez pečení

Cheesecakové jednohubky se skořicí a čokoládovým zdobením

Květákové placičky

Perlivá citronáda s vůní šalvěje slazená stévií

Borůvkový cheesecake