Vánočka bez vajec

Popravde receno, tohle je ma prvni vanocka ve veganske verzi. A musim rict, ze se povedla na vybornou. :-)

Nature in the Kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500g hladké mouky
  • 100 g třtinového cukru
  • 100 g kokosového oleje
  • 1hrnek rostlinného mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 2PL sušeného droždí
  • špetka soli
Na potření
  • 1PL kokosového oleje
  • 4PL rostlinného mléka

Postup

1
První si zaděláme na kvásek. Smícháme si droždí se dvěma lžičkami cukru a přilejeme 1/2 hrnku vlažného mléka. Necháme odležet, dokud nám nevznikne kvásek.
2
V míchací míse si přes sítko přesejeme mouku a poté přidáme zbytek sypkých ingredience a vařečkou zamícháme dohromady.
3
Jakmile nám nakynul kvásek, nalijeme ho do mísy se sypkými ingrediencemi a přidáme i druhou polovinu mléka(také vlažné) a rozpuštěný kokosový olej. Ručně či domácím robotem necháme těsto spracovat okolo 10 minut. Těsto musí být krásné vláčné a jemné.
4
Poté necháme v misce nakynout 2 hodiny.
5
Nachystáme si plech s pečicím papírem. Těsto po nakynutí rozdělíme na 5 dílů. Z prvních třech dílů upleteme cop a zbylé dva díly pouze obtočíme okolo sebe a položíme je na již upletený cop.
6
Hotovou upletenou vánočku necháme ještě 20-30 minutek nakynout.
7
Mezi tím si předehřejeme troubu na 200°C.
8
Jakmile je vánočka nakynutá a hotová na pečení, tak ji potřeme směsí z oleje a mléka (rozpuštěné a zamíchané dohromady). Na potření nespotřebujeme celou směs.
9
Vložíme do trouby a po 10 minutách stáhneme na 175°C a pečeme dalších 35 minut. Před vytažením vyzkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí.
10
Po vytáhnutí vánočku přikryjeme utěrkou, dokud nám neschládne.

Poznámka

Pokud máte rádi například mandle či rozinky ve vánočce, tak je přidejte do těsta jakmile jej začnete vařečkou či robotem propracovávat v těsto.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Madlenky

Celozrnné jidáše

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Nepečené kakaovo – ořechové sušenky s kokosovým krémem

Domácí špenátové těstoviny s kuřecím masem a lučinou

Kávový likér z domácího salka

Zdravá citronovo-čočková polévka s kurkumou

Perníkové cupcakes s krémem z mascarpone

Zapékaný lilek se špenátem, ricottou a dvěma druhy sýrů za 45 minut

Pórková pomazánka se sýrem a jablky

Cizrnovo tuňákový salát s rukolou

Teplý brokolicovy salát

Thajská polévka s kokosovým mlékem