Citrónovo-ricottové těstoviny s grilovaným kuřetem a špenátem

Těstoviny plné sýra, grilovaného kuřete a svěží citrónovo-ricottové chuti. Ve spojení se špenátem neobvyklá kombinace, ale až tento recept vyzkoušíte, jistě jej brzy zopakujete :).

Michaela

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 450 g grilovaných kuřecích prsou nakrájených na tlustší nudličky
  • 450 g těstovin (špagety, linguine nebo fettucine)
  • sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení
  • 1 hrnek vody z uvařených těstovin
  • 170 g baby špenátu, lehce povařeného
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 a 1/2 lžičky citronové kůry
  • 2 polévkové lžíce citronové šťávy
  • 1 a 1/2 hrnku ricotty
  • 1/2 hrnku strouhaného parmezánu, k tomu trochu na posypání

Postup

1

Podle návodu uvařte těstoviny a uchovejte si 1 hrnek vody, ve které se těstoviny vařily.

2

Po uvaření vraťte těstoviny do hrnce, přidejte olej, citronovou kůru a šťávu, ricottu, 1/2 hrnku vody z těstovin a parmezán a na střední teplotu prohřívejte. Přidejte zbytek vody, aby se vytvořila okolo těstovin omáčka (zhruba 2 minuty). Přidejte špenát a kousky grilovaného kuřete.

3

Podávejte horké a posypané zbytkem parmezánu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Ovocná bublanina (včetně bezlepkové varianty)

Lehký a vynikající salát z avokáda a sýru feta

Kávový likér z domácího salka

Snadná křehká oříšková kolečka s čokoládovou polevou

Čokoládový krém s ovocem

Tvarohovo vaječná pomazánka

Polévka z dýně hokaido

Celerové hranolky

Rychlé kuřecí nudličky ve sladkokyselé omáčce

Video: Flambovaná Aljaška aneb čokoládové brownie, lahodná domácí zmrzlina a sněhová pusinka v jednom

Tvaroho-makový koláč bez mouky

Špenátová polévka