Šťavnatá vepřová panenka na bylinkách

TheKacabi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200 g vepřové panenky
  • sůl + pepř
  • tymián
  • 2 lžíce oleje
  • 4–5 plátků slaniny

Postup

1

Panenku nakrájejte na 2,5–3cm špalíčky. Ty osolte a opepřete. Tymián (pokud možno čerstvý) smíchejte se lžící oleje a potřete jím panenky.

2

Slaninu podélně překrojte na polovinu a obalte jí špalíčky masa – přichyťte párátkem.

3

Rozehřejte trošku oleje na pánvi, umístěte maso na pánev a stáhněte plamen. Opečte 2–3 minutky z každé strany. Pokud zmáčknete maso (např. dřevěnou obracečkou) uprostřed, mělo by být měkčí.

Poznámka

Podávejte s různě upravenými brambory – pečené jsou dle mého názoru nejlepší. :-)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Lávový dortík – nepečený šlehačkový dezert s karamelem

Míša řezy – zdravější varianta

Cibulová marmeláda

Salát z cantalupe, avokáda a koriandru

Dietní tvarohové lívanečky

Vysokoproteinový čokoládový dort z dýně a bez mouky

Jahodový cheesecake – mražená osvěžující dobrota

Pohankové čoko muffiny

Kakaový dort s mascarpone a tvarohem

Salát z rukoly, ředkviček a salátu little gem

Meruňková bublanina

Cuketové rolky s náplní ze sýra a sušených rajčat