Špízy z mletého masa

Vypadá to hezky a dobře to chutná. A hlavně, není na tom nic těžkého, tak proč to nezkusit?

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Maso:

  • 300 g mletého masa (mix hovězí a vepřové)
  • 1 vejce
  • 30 g strouhanky
  • majoránka
  • česnek
  • sůl, pepř

Na špízy:

  • cibule
  • paprika
  • špejle

Postup

1

Z mletého masa a ostatních ingrediencí vytvoříme celistvou hmotu.

2

Z ní pak vytvoříme několik menších kuliček, které dobře "utěsníme". Papriku a cibuli si nakrájíme na menší kousky. Střídavě napichujeme na špejli, přičemž začneme i končíme paprikou. Ta je tužší, tudíž nám zajistí oporu, aby ze špejle nic nesjelo.

3

Špízy položíme do pekáčku na pečicí papír a každou kuličku poplácáme po povrchu mokrou rukou. Dáme do vyhřáté trouby na 210 stupňů a pečeme 30-40 minut (dle velikosti kuliček).

4

Kuličky by měly po povrchu krásně zkřupavět.

5

Hotové špízy položíme na natrhané a osolené listy salátu. Jako přílohu můžeme použít chléb, brambory či gnocchi. Ty jsem zvolila já.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cizrnová polévka

Recept na skvělé, zapečené lilky se sýrem a tvarohem

Rychlý těstovinový guláš s hovězím masem, rajčaty a sýrem

Pikantní kuřecí prso s nivou a brokolicí

Narozeninová Pavlova

Brokolicová polévka se slaninou a sýrem v chlebu

Domácí pomazánka z nivy

Čokoládovo- cuketový chlebíček s arašídovou šlehačkou

Žloutkové portugalské koláčky z listového těsta – oblíbené po celém světě

Paleo pštrosí vejce

Tiramisu

Chřest se sýrem a šunkou v župánku z listového těsta