Spaghetti cacio e pepe

Různé postupy Postupy na uvaření těchto špaget jsou obecně tři. Opět každý Ital vám bude tvrdit, že právě ten jeho je ten jediný správný. První verze je ta, že si stranou necháte trochu vody z těstovin. Těstoviny normálně zcedíte a v míse pak k nim přidáváte postupně vodu, sýr a pepř a postupně promícháváte až se vám vytvoří pěkný krém. Další varianta je ta, že v misce stranou smícháte trochu vody z těstovin společně se sýrem a pepřem a vytvoříte krémovou omáčku. Těstoviny uvaříte hodně al dente, zalijete kapkou olivového oleje a na mírném ohni je v pánvi postupně smícháte s omáčkou, která vám pak vytvoří opět krém. Třetí varianta se vyznačuje tím, že těstoviny vůbec necedíte! Naopak, jakmile je vyndáte al dente, použijete takovou tu velkou speciální vařečku a dáte stranou do mísy i právě společně s vodou, ve které se vařily. Všechno potom opět pěkně promícháte s pepřem a sýrem. Pozor za studena, nevaří se na pánvi. Pokud je potřeba, přidáte ještě trochu vody z těstovin nebo sýr a vytvoříte tak krémovou omáčku.

Ilove Italy

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200g těstovin (dle výběru, nejlepší jsou špagety)
  • cca 100g sýru Pecorino Romano
  • celý pepř dle chuti

Postup

1

Dejte vařit osolenou vodu na těstoviny. Mezitím si rozdrťe velké množství pepře a smíchete ho s nastrouhaným pecorinem. Dejte si stranou dostatek vody z těstovin
těstoviny neceďte, ale jakmile jsou „al dente“ tak je přendejte stranou do mísy. Přimíchejte do nich postupně sýr a pepř.

2

Těstoviny neceďte, ale jakmile jsou „al dente“ tak je přendejte stranou do mísy. Přimíchejte do nich postupně sýr a pepř.

3

Pokud je potřeba přidejte ještě trochu té vody z těstovin nebo eventuelně sýr, pokud by těstoviny byly moc suché. Podávejte teplé a s dobrým vínem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Brambory zapečené s rajčaty, mozzarellou a bazalkou

Japchae – korejské nudle se zeleninou, houbami a masem

Dýňový bulgur s quinoou a parmezánem

Pikantní sojové nudličky

Cuketová nádivka

Čokoládové muffiny

Cuketová polévka

Video: Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní

Pečený losos s citrónem a bylinkami

Černá rýže s brokolicí a medovým tofu

Dýňový tvarohový koláč bez cukru

Domácí masová pomazánka