1 hrnek cukru krupice
¼ hrnku prosetého kakaa
1 ½ hrnku mouky s trochou kypřícího prášku
½ hrnku rozdrcených vlašských ořechů
2 vejce
¾ hrnku mléka
125 g rozpuštěného másla
Poleva:
180 g kvalitní hořké čokolády
1/3 hrnku zahuštěné smetany
Na ozdobu:
Želé bonbonky Pedro Sovičky
Kouskem másla pomažte zhruba dvaceticentimetrovou formu na koláč nebo na dort a položte na ni pečící papír.
V míse smíchejte cukr, kakao, mouku a vlašské ořechy. Přidejte vejce, mléko a máslo. Směs důkladně promixujte a vlijte do formy.
Nastavte střední stupeň a pečte 20-25 minut. Použijte známou metodu se špejlí k ověření, zda je dortík upečený.
Mezitím si připravte polevu. Do malé pánvičky nalámejte čokoládu a vlijte smetanu. Za stálého míchání ohřívejte na nejnižším plameni, dokud se vše nerozpustí.
Hotový dortík vyjměte z trouby, odstraňte pečící papír a nakrájejte dort na 8 kousků. Poté ho polijte čokoládovou polevou, ozdobte dle fantazie bonbonky Pedro Sovičky a nechte vychladnout, až čokoládová poleva ztuhne.