Soba nudle s rybou a jarní cibulkou

Pohankové nudle soba pocházejí z Japonska. Tudíž i další suroviny jsem nakombinovala tak, aby výsledek získal japonskou podobu.

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 60 g podušené nebo opečené bělomasé ryby (např. tresky), rozebrané na menší kousky
  • 5 g jidášova ucha
  • 60 g soba nudlí
  • 1 lžička sezamových semínek

Zálivka:

  • 2 g zázvoru, nastrouhaného
  • 5 ml limetové šťávy (1 čajová lžička)
  • 5 ml sójové omáčky Kikkoman
  • 3 ml rybí omáčky
  • ½ lžíce oleje (pokud možno sezamový)
  • 25 g jarní cibulky (1 velká), nakrájené šikmo na plátky

Postup

1

Jidášovo ucho vařte ve vodě, dokud nezměkne. Poté jej nakrájejte na menší kousky.

2

V míse smíchejte limetovou šťávu, sójovou a rybí omáčku a nastrouhaný zázvor. Rybu vložte do marinády.

3

Dejte vařit soba nudle. Do horké osolené vody vložte nudle a vařte 2-3 minuty. Sceďte.

4

Na pánvi rozpalte olej a cibulku na něm zprudka opečte. Bude to trvat několik sekund. Přidejte jidášovo ucho a promíchejte.

5

Do misky vložte cibulku s Jidášovým uchem, nudle a promíchejte.

6

Na talíři posypte semínky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fitness brokolicové placky se sýrovým dipem a vysokým podílem bílkovin

Pesto z mrkvové natě

Recept na lahodný čokoládový dort s polevou

Bylinková polévka

Makovy vlockovy koláč s jogurtem a malinami

Nepečené ovesné sušenky s arašídovým máslem a kakaem do 30 min

Výborná játrová paštika

Luxusní Raffaello krém z kondenzovaného mléka a bílé čokolády

Nepečené řezy s čokoládovým krémem a sušenkami připravíte za 30 minut

Salát don pepe

Pravá domácí pizza

Tartaletky zapečené se žloutkovým krémem