Seitan
Omáčka
Podáváme s rýží.
Smícháme všechny suché ingredience na seitan, potom přidáme vodu se sójovou omáčkou a vypracujeme těsto, to zabalíme do potravinářské fólie - konce zavážeme na uzlík asi 2cm od konce těsta a vaříme v zeleninovém vývaru (voda + lžíce sypkého zeleninového bujónu) přibližně hodinu, v průběhu několikrát otočíme. Můžete vařit i bez fólie, ale seitan pak není tak hezký a více se nafoukne.
Cibuli nakrájíme na drobno a snažíme do černa na řepkovém oleji, poprášíme moukou - uděláme zásmažku a poté zalijeme vývarem ze seitanu. V případě potřeby ještě zahustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě. Dochutíme utřeným česnekem, sójovou omáčkou a pepřem, v případě potřeby dosolíme.
Seitan necháme chvíli okapat, poté ho nakrájíme na plátky, podáváme s omáčkou a rýží.