Quinou nejprve propláchneme a pak ji dáme do rendlíku společně se dvěma lžičkami olivového oleje a krátce ji orestujeme.
Poté přilijeme vodu a vaříme cca 15 minut na mírném plameni.
Po uvaření necháme quinou vychladnout a dáme ji do vetší mísy. Troubu předehřejeme na 210 stupňů. Malý plech si vyložíme pečícím papírem. Sýr si nastrouháme na jemném struhadle.
V misce si smícháme vejce, nasekanou bazalku, oregáno a medvědí česnek společně se solí a práškem do pečiva. Promícháme vychladlou quinou a směs v misce a poté přidáme cca polovinu nastrouhaného sýra. Vytvoříme tak hmotu (těsto), kterou rozprostřeme na plech, vyložený pečícím papírem do cca obdelníku. Výška těsta by měla být cca 5 mm.
Placku pak posypeme zbývajícím nastrouhaným sýrem. Pečeme cca 15-20 minut, až nám okraje zezlátnou. Po upečení nakrájíme na tyčinky či jiné námi oblíbené tvary.
inspirace: www.carujeme.cz