Polévka z fazolí mungo

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 hrnek suchých mungo fazolí
  • 1/2 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 cm chilli papričky
  • 1/2 ČL mleté skořice
  • 1/2 ČL římského kmínu
  • 1 ČL kurkumy
  • 1 PL olivového oleje
  • 2 ČL sušené zeleniny
  • 1,5 litru vody
  • čerstvý koriandr

Postup

1

Fazolky si předem namočíme do studené vody, poté slijeme a necháme aspoň 24 hodin bobtnat, dokud nevzniknou asi 1 cm klíčky. Průběžně proplachujeme čerstvou vodou.

2

V hrnci zahřejeme olej a orestujeme na něm pokrájenou cibulku. Nasypeme koření a společně restujeme. Přidáme prolisovaný česnek, na drobno pokrájenou papričku, sušenou zeleninu a zalijeme vodou.

3

Nasypeme propláchnuté fazolky a vaříme asi 45 minut do měkka.

4

Když jsou fazolky měkké, rozmixujeme na jemno a dochutíme. Servírujeme s čerstvým koriandrem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Nepečený dvoubarevný cheesecake s Nutellou a Oreo sušenkami

Zapékaná cuketa s tempehem, zeleninou a chilli

Bezlepkové bramborovo-pohankové noky

Osvěžující pomerančové nanuky s černým čajem

Video: Dvoubarevný palačinkový dort se šlehačkou

domaci jahodova marmelada

Domácí jahodová marmeláda

Nepečené vánoční kokosovo-mandlové kuličky za pár minut

Ledový ředkvičkový salát

Slané bezlepkové vafle z dýně hokaido

Rybí prsty s quinoi

Sezamové sušenky s brusinkami

Škvarková pomazánka se smaženou cibulkou