Lilek, cuketu a rajčata nakrájejte na kolečka, papriku na proužky.
Lilek pořádně posolte a nechte tak 30 minut vypotit. Poté osušte papírovým ubrouskem.
Na rozehřátém olivovém oleji nechte zesklovatět na hrubo pokrájenou a osolenou cibuli.
Přidejte rozetřené stroužky česneku, balzamiko a nechte rozvonět.
Vmíchejte rajský protlak, oregáno, sůl a pepř a pořádně promíchejte. Nařeďte trochou vody (100 ml).
Připravený cibulový základ urovnejte na dno pečicí nádoby.
Na základ střídavě navrstvěte zeleninu, kterou osolte, opepřete a pořádně zakápněte olivovým olejem.
Přikryté a při 180 stupních (horní a dolní ohřev) asi 40 minut duste. Pokud je potřeba doplnit tekutinu, směs lehce podlijte vodou.
Poté odkryjte, zlehka zamíchejte a nechte dopéct do měkka (cca 20 minut).
Při servírování posypte petrželkou a sýrem feta.