Lahodná oříšková roláda se zakysanou smetanou

Hosté na večeři už jsou skoro za dveřmi a vy ještě nemáte zákusek? Nezoufejte a raději upečte tuto ořechovou roládu, kterou zvládnete za půl hodiny. Výborně chutná a navíc je i bezlepková.
  • Čas přípravy: 30 minut
  • Porce: pro 8

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 vejce
  • 4 lžíce krupicového cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 50 g mletých vlašských ořechů
  • 200 g zakysané smetany
  • moučkový cukr/med/agávový sirup
  • čokoláda na dozdobení

Postup

1

S postupným přidáváním cukru (i vanilkového) vyšlehejte bílky do tuha. Poté přidejte jemně rozšlehané bílky a nakonec vmíchejte mleté ořechy.

2

Plech s okraji vyložte pečícím papírem a nalijte na něj těsto. Pečte na 180 °C přibližně 15 minut.

3

Po upečení opatrně sundejte papír z rolády a natřete ji směsí zakysané smetany a cukru.

4

Zarolujte a nechte chvíli odpočinout v lednici. Chcete-li, postříkejte vršek rolády rozpuštěnou čokoládou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krémový dýňový cheesecake s čokoládou + Videorecept

Bleskové borůvkové minimuffiny

Video: Lahodný krémový tiramisu cheesecake

Jáhlový koláč s dýňovým krémem a čokoládovou polevou

Veganský cheesecake s kokosem, čokoládou a mandlemi

Krůtí roláda plněná polníčkem, rukolou a mozzarellou

Dort k 1. narozeninám – bez cukru

Kynuté buchty

Sicilské cannoli

Snadný nepečený karamelový dort ze sušenek Lotus

Pikantní sojové nudličky

Zdravá slaná čokoláda bez cukru s mandlemi smíchaná do 5 minut