Nepečený cheesecake s čokoládovou krustou a vrstvou Nutelly
Tento recept sice není dietní, za to je opravdu jednoduchý a hlavně naprosto famózní. Nemusíte nic péct, ani vařit želatinu. Kombinaci tvarohu, Nutelly a smetany se prostě nedá odolat
Janetta
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
300 g čokoládových sušenek
100 g rozpuštěného másla
350 g Philadelphie (můžete nahradit Lučinou)
300 g Nutelly
4 lžíce moučkového cukru
300 g smetany ke šlehání
Postup
1
Sušenky rozdrťte na jemno v mixéru. Odeberte přibližně čtvrtinu a do zbytku přidejte rozpuštěné máslo.
2
Vymíchejte hladkou směs a přesypte jí na dno dortové formy o průměru 24 cm (formu vyložte pečícím papírem).
3
Sušenkovou směs namačkejte na dno a dejte celou formu na hodinu do lednice.
4
V míse smíchejte Philadelphii, cukr, smetanu a vše rozšlehejte do jemné konzistence.
5
Vyndejte formu z lednice a nalijte na sušenkové dno přibližně polovinu krému. Dejte do mrazáku přibližně na hodinu.
6
Rozpusťte Nutellu a vlijte ji na krém. Opět dejte do mrazáku, na půl hodiny.
7
Nakonec vlijte poslední vrstvu krému na povrch dortu, urovnejte a posypte rozdrcenými sušenkami. Nechte dort přes noc v lednici a druhý den podávejte.