Mrkvánky s povidly, které si zamilujete

Všemi oblíbené mrkvánky s povidly jsou to pravé pro milovníky povidel. Jednoduché, lahodné mrkvánky, které chutnají i dětem! :)

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Ingredience

100 g špaldové mouky
90 g hladké mouky
130 g povoleného másla
2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
špetka soli
150 g jemně nastrouhané mrkve

130 g povidel
tuzemák dle chuti
1 lžička cukru moučka

mouka na podsypání

Postup

1

Nastrouhanou mrkev smíchám s máslem a oběma druhy mouky, které jsem smíchala s práškem do pečiva a solí. Vypracuji hladké těsto, které zabalím do potravinářské fólie a nechám odpočinout 30 minut v lednici.

2

Horkovzdušnou troubu předehřeji na 170° a připravím si dva velké plechy.

3

Jakmile je těsto odpočaté, rozdělím si ho na dvě části. Na moukou posypané ploše jednu část těsta rozválím a vykrajovátkem (o průměru 4 cm) vykrajuji kolečka. Pokud se těsto lepí, podsypávám ho moukou. Na polovinu koleček dám trochu povidel a čistým kolečkem povidla přikryji a důkladně upevním okraje, zahladím a pokládám na plech, který jsem vyložila pečicím papírem.
Takto pokračuji i v případě druhé části těsta, dokud ho všechno nespotřebuji.

4

Peču 15 minut. Po upečení nechám mrkvánky úplně vystydnout. Jsou měkké a výborné i druhý den.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Nejnadýchanější lívanečky bez otáčení

Avokádové smoothie

„Obrácený“ švestkový koláč s kardamomem a skořicí

Těstoviny s medvědím česnekem, kuřetem, ořechy a nivou

Vanilkové rohlíčky

Cizrna na paprice

Affogato al caffe

Vynikající krém z tvarohu a vaječného likéru, který použijete na sto způsobů

Tvaroho-makový koláč bez mouky

Video: Obrácené karamelizované ananasové dortíčky s koktejlovou třešničkou

Vánočka bez vajec

Cuketové kapsičky se sýrovo masovou náplní