Omáčka
Maso
Lasaně
Předehřejte troubu na 180 °C.
V velkém hrnci rozehřejte lžíci olivového oleje, přisypte cibuli, sůl a pepř. Nechte restovat 5 minut.
Poté přidejte česnek, rajčatový protlak, oregáno a bazalku. Dobře zamíchejte a nechte 15 minut probublávat.
Na masovou náplň rozehřejte ve velké pánvi druhou lžíci oleje. Přidejte krůtí maso a dobře jej rozdělte a orestujte. Poté vyndejte hotové maso z pánve na talíř a vyměňte jej za žampiony. Restujte je do měkka a poté přidejte k masu.
Smíchejte ricottu, vejce, sůl, pepř a petrželku v míse.
1/4 hrnku omáčky nalijte na dno zapékací mísy o velikosti 20 x 30 cm. Na ni položte 3 pláty uvařených těstovin, namažte 1/3 množství ricotové směsi, na ni opět trochu omáčky a nakonec 1/3 množství strouhaného sýra.
Další vrstvu utvořte z 1/3 množství masovo-žampionové směsi a pokryjte plátky čabajky.
Toto zopakujte do vypotřebování surovin a poté dejte péct přibližně 20 až 30 minut, nebo dokud se sýr nahoře nerozteče.