Langoše s medvědím česnekem

Langoše jsou klasika. V tomto případě jsou ještě vylepšené o medvědí česnek. :)

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • špetka cukru
  • 20 g čerstvého droždí
  • cca 350 ml vody
  • 2 lžíce oleje
  • 2 hrsti medvědího česneku
  • olej na smažení

Postup

1

Do velké mísy si dáme mouku se solí a ve středu uděláme důlek. Do něj nalijeme trošku vlažné vody s cukrem a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít v teple minimálně půl hodiny.

2

Poté přilijeme olej a vypracujeme těsto, dle potřeby přilíváme vodu. Nakonec přidáme nasekaný medvědí česnek. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout, nebo do zdvojnásobení objemu.

3

Na pomoučeném vále tvarujeme pomoučenýma rukama bochníky s průměrem cca 5 cm. Přikryjeme utěrkou a necháme 15-20 minut kynout. Z bochníků vytvarujeme vytahováním placky tlusté 1 cm, tak aby ve středu byly tenčí. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Extra čokoládový dort s čokoládovými koulemi

Bezlepková pizza margherita

Krémové dortíky v pomeranči

Koláč s jablky, tvarohovou náplní a pečenými kaštany

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a dušenou zeleninou

Šíleně dobrý dezert – smažená zmrzlina

Polévka z medvědího česneku s bramborem

Zapečené jáhly se zelím a uzeným tofu

Celozrnné piškoty s vločkami a medem

Rychlé knedlíčky plněné džemem

Domácí housky z kynutého těsta

5 nejlepších receptů na domácí másla z ořechů, semínek i kokosu