Postup
Krok 1
Jablka omyjte, oloupejte a zbavte jadřince. Nastrouhejte je a společně s cukrem a vodou je vložte do hrnce. Přiveďte k varu a vařte, dokud jablka nezměknou. Tyčovým mixérem je poté rozmixujte na pyré. Poté přimíchejte rum, nakrájenou čokoládu a máslo. Rozmíchejte do rozpuštění a nechte směs vychladnout.
Krok 2
Rozšlehejte vejce s oběma cukry. přilijte olej a rum. Do druhé misky prosejte mouku, kakao, sůl a prášek do pečiva. Moučnou směs poté přesypejte a vmíchejte do mokrých ingrediencí. Těsto vlijte na plech s vyššími okraji (30×20 cm) a pečte v předehřáté troubě na 170 °C přibližně 30 minut.
Krok 3
Poté nechte piškot zcela vychladnout na mřížce. Korpus přeřízněte vodorovně na poloviny, vrchní sundejte a dolní polijte jablečnou šťávou. Druhou polovinu rozdrobte na malé kousky do jiné misky.
Krok 4
K rozdrobenému korpusu přidejte vychlazenou jablečnou směs a promíchejte dohladka.
Krok 5
Směs natřete na první korpus a hezky zahadte. Vložte formu do lednice aspoň na půl hodiny. Na polevu smíchejte všechny ingredience v rendlíku a nechte je rozpustit. Trochu čokoládové polevy odlijte do cukrářského sáčku.
Krok 6
Zbytkem polevy zalijte vychlazený dezert a poté ozdobte maloým množstvím polevy, kterou jste odlili do sáčku. Vložte hotový moučník do lednice aspoň na 5 až 6 hodin nebo přes noc.