Postup
Krok 1
Ořechy smíchejte se strouhankou, moukou a práškem do pečiva. Rozdělte na tři části. Cukr také rozdělte na tři části. Oddělte bílky od žloutků.
Krok 2
Tři bílky rozšlehejte se solí a postupně přidávejte třetinu množství cukru až do pevného sněhu. Do bílkového sněhu vmíchejte jednu část oříškové směsi. Stejně pokračujte i dalšími bílky a ořechovou směsí.
Krok 3
Ořechový sníh rozprostřete do třech stejných kruhů a ty pečte v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 20 minut. Poté snižte teplotu na 150 °C a dosušte ještě 5 minut.
Krok 4
Korpusy vyndejte z trouby a nechte je zcela vychladnout. než budete sundávat pečící papír.
Krok 5
Žloutky smíchejte s cukrem v rendlíku nad parou. Ohřívejte, dokud nedosáhnete teploty přibližně 80 °C. Poté odstavte a přidejte najemno nakrájenou čokoládu a promíchejte dohladka. Poté vložte rendlík do mísy se studenou vodou a míchejte, dokud směs nevychladne.
Krok 6
Změklé máslo smíchejte se dvěma lžícemi moučkového cukru a postupně přilévejte čokoládový krém. Promíchejte vše šlehačem dohladka.
Krok 7
Na vychladlé korpusy mažte krém a skládejte je na sebe. Část krému namažte i na vršek a boky dortu. Na pánvi nasucho opražte oříšky a poté je nasekejte na menší kousky. Ozdobte jimi povrch dortu a případně přidejte nějaké další dekorace dle chuti.