Jednoduchá tvarohová roláda bez mouky

Několikrát jsem zkoušela upéct klasickou roládu. Praskala, trhala se, připalovala se. Ani jedno z toho u téhle nehrozí.

Lenka Baxová

Autor

Rated 0.0 out of 5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 3 vrchovaté lžíce tvarohu (cca 200 g)
  • 3 vejce
  • 1 vrchovatá lžíce karobu
  • špetka soli

Krém

  • 1 vanička tvarohu (250 g)
  • 1 hrnek kokosu
  • sladidlo nebo med podle naší chuti

Postup

1

Oddělíme si žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh. Do žloutků vmícháme tvaroh a karob. Směs přidáme ke sněhu a ještě párkrát promícháme. Dáme na pečicí papír a pečeme 15–20 minut. Máme-li horkovzduch, tak na 150 stupňů, v klasické troubě na 180.

2

Než se nám upeče korpus, připravíme si náplň. Smícháme tvaroh s kokosem a dosladíme podle své chuti sladidlem, které preferujeme (med, umělé sladidlo...).

3

Na hotový vychladlý korpus namažeme náplň a srolujeme z užší strany.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Lasagnové rolky s cuketou a 3 druhy sýrů

Kapsičky z rýžového papíru

Karbanátky z červené řepy s řepným salátem

Rychlé noky se sýrem, šunkou a hráškem do půl hodiny

Květákovo sýrový koláč

Ranní dýňová kaše s pekany a kokosovým mlékem

Olivový krém

Zapečené conchiglioni s ricottou a špenátem

Podzimní roláda s karamelem a pařížskou šlehačkou

Máslová kolečka s rumem a skořicí

Cizrnovo cuketové muffiny

Rychlé těstoviny s růžičkovou kapustou, slaninou a parmazánem