Hovězí guláš

Vaříme bez tuku Marcela Šlehofrová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g hovězí kližky
  • 1 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • Vývar
  • Sůl, pepř, kmín, sladká paprika

Postup

1

Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno. Přidáme sůl, pepř, kmín a papriku. Dusíme na malém množství vývaru. Během vaření mícháme a podléváme vývarem vždy jen tak, aby se maso nepřipalovalo.

2

Když je maso měkké, sebereme z povrchu všechen přebytečný tuk.

3

Zahustíme moukou přidáme vývar a ještě cca 5 minut povaříme.

Poznámka

Guláš připravuje z kližky, která je na tento způsob úpravy nejvhodnější. Někdy trvá delší dobu, než maso změkne. Jako přílohu můžeme použít knedlík, těstoviny, rýži, brambory nebo pečivo. Pro dochucení a ozdobení vždy přidáme na talíř kousek nakrájené jarní cibulky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Střecha z be be

Osvěžující letní salát s rýží a mátou

Vynikající vepřový řízek s dvěma druhy salátu

Kokosové kuličky v čokoládě ze 3 ingrediencí

Tvarohovo-maková buchta

Guláš z masáků

Robi burgery v žitné bulce

Borůvkovo-citronová limonáda

Nápoj nesmrtelnosti

Rychlý recept na domácí máslové karamelky

Poctivý domácí chléb z kvasu, se slunečnicovými a chia semínky

Losos v marinádě z pomerančů a bylinek