Houby zapečené s brambory a smetanou

V kuchyni vždy otevřeno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • čerstvé a pevné menší houby i s nožkami
  • brambory
  • slanina
  • česnek
  • smetana
  • oblíbené grilovací koření nebo pouze kmín
  • čerstvý tymián
  • sůl

Postup

1

V pekáčku orestujeme slaninu, na ni poskládáme rozpůlené houby, mezi ně brambory, posypeme posekaným česnekem, kořením a tymiánem. Osolíme a zalijeme smetanou.

2

Počítejte s tím, že houby pustí nějakou vodu, tak raději trochu hlubší pekáček, ne plech. Vložíme zakryté do trouby rozpálené na 180C a pečeme půl hodiny. Pak odkryjeme, zvýšíme na 200C a dopékáme, dokud se smetana nevsákne do hub a brambor a povrch nezezlátne.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Zapečený Hasselback steak plněný houbovou směsí a parmezánem

klasicky karbanatek

Klasické karbanátky

Restovaná kuřecí prsa se žampiony, špenátem a sýrovou omáčkou za 30 minut

Video: Nadýchané pusinky plněné kokosovým krémem

Video: Lasagnové rolky s cuketou a 3 druhy sýrů

Tymiánové výpečky s dušenou cuketou

Dýňové ragú s hovězím masem a špeclemi

Zapečená cuketa s rajčaty a černými olivami

Fazole adzuki se zeleninou, červenou řepou a dýňovými semí

Dýňová polévka s červenou čočkou a kokosovým mlékem

Těstoviny s medvědím česnekem, kuřetem, ořechy a nivou

Slané bezlepkové vafle z dýně hokaido