Grilovaná kuřecí stehna s bylinkami a limetkovou šťávou

Udělejte grilované kuře jednoduše a přesto dobře. Marináda plná bylinek kuře hezky provoní a až jej budete grilovat, nebudete se moct dočkat, až jej ochutnáte.
  • Čas přípravy: 40 minut + čas na marinování
  • Porce: 8 ks

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1/2 hrnku oleje
  • 1/2 hrnku limetkové šťávy
  • 2 lžičky sušené bazalky
  • 2 lžičky sušeného oregána
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušené cibule
  • 1/4 lžičky koření (dle vaší chuti)
  • 8 kuřecích stehen

Postup

1

V míse promíchejte všechny ingredience kromě kuřete.

2

Do vzniklé marinády naskládejte kuřecí kousky, zakryjte mísu potravinovou fólií a nechte v lednici minimálně 30 minut, maximálně 24 hodin.

3

Rozehřejte zahradní grill. Vyndejte kuře z marinády a položte jej na rozehřátý grill kůží dolů. Nechte grilovat přibližně 15 minut, poté kuřecí kousky otočte a potřete marinádou.

4

Nechte grilovat ještě dalších 10 až 15 minut, ale dávejte pozor, aby se kuře nespálilo. Servírujte se zeleninou, domácím dipem či chlebem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuřecí prsíčko v rozmarýnovém kabátku

Fazole adzuki se zeleninou, červenou řepou a dýňovými semí

Vláčné cuketové placičky s petrželí a česnekem

Vepřová panenka s čokoládovo-pomerančovou omáčkou

Video: Netradiční domácí chipsy na 4 způsoby

Reuben sendvič

Guláš z hlívy ústřičný a krémových žampiónů

Špagety s rajčatovou omáčkou a žampiony

Čočkový salát s cuketou a avokádem

Pikantní bramborovo mrkvový krém

Tagliatelle s houbami, smetanou a mletým masem

Zapékané těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou