Extra vlhké cuketové brownies

Krásně lepkavé brownies, které se rozpadají tak, že je musíte jíst lžičkou. :) Jsou vlhké díky cuketě, která zvláční celé těsto.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na brownies

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1/2 hrnku kakaa (nejlépe kvalitního, např. holandského)
  • 1 a 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje
  • 1 a 1/2 hrnku cukru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu (zkuste si vyrobit domácí)
  • 2 hrnky nastrouhané cukety
  • 3 – 5 polévkových lžic vody
  • 1/2 hrnku nasekaných vlašských ořechů (není nutné)

Na polevu

  • 3 lžíce kakaa
  • 1/4 hrnku roztátého másla
  • 2 hrnky cukru moučka
  • 1/4 hrnku mléka
  • 1 lžíce vanilkového extraktu (zkuste si vyrobit domácí)
  • špetka soli

 

Postup

1

Dejte předehřát troubu na 180 °C. Vyložte pečicí plech (o rozměrech zhruba 23 cm x 33 cm) pečicím papírem a dejte ho stranou.

2

V míse smíchejte mouku, kakao, jedlou sodu a sůl.

3

V jiné míse pomocí mixeru smíchejte olej, cukr a vanilkový extrakt. Vmíchejte suchou směs.

4

Přidejte nastrouhanou cuketu. Nechte těsto několik minut uležet, aby mohlo vstřebat vlhkost z cukety. Pokud je směs stále moc sypká, přidejte trochu vody. Vodu přidávejte postupně po lžících, nejvýše však 5. Těsto by mělo být velmi husté, ale ne práškovité.

5

Pokud chcete, vmíchejte nasekané vlašské ořechy. Nebojte se pro zpracování těsta použít ruce místo vařečky.

6

Těsto dejte na připravený plech. V předehřáté troubě pečte 25 – 30 minut.

7

Pokud chcete, připravte si nyní polevu: Smíchejte máslo, kakao, sůl a cukr moučka. Vmíchejte mléko a vanilkový extrakt.

8

Až budete mít upečené brownies, nechte je zcela vychladnout a rozetřete na ně připravenou polevu. Nakrájejte na jednotlivé řezy a nechte ztuhnout v lednici. Poleva bude ztuhlá na povrchu, pod ním ale zůstane vlhká a mazlavá.

9

Brownies uchovávejte po dobu 2 dnů v uzavřené vzduchotěsné nádobě.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Hmyzáci

Gnocchi s pečenou dýní, špenátem a bylinkami

Rukolová polévka s kozím sýrem

Cuketový dort se švestkami a pečenými hruškami

Mujaddara

Pikantní zeleninová mísa s avokádem a cizrnou

Zahřívací dýňová polévka

Cuketová pomazánka se zakysanou smetanou, tahini a česnekem

Jednoduché sušenky ve tvaru motýlků

Míša řezy

Video: Čokoládová jahodová srdíčka pouze ze 3 ingrediencí

Divoká králičí svíčková