Etiopská červená čočka mesir wat

Pro Afriku jsou typická jednoduchá jídla plná divokého koření. Ačkoli voní exotikou, nejsou nikterak složitá na přípravu. Vyzkoušejte etiopskou červenou čočku, která je ideálním lehkým obědem. Nejlepší je s rýží nebo čerstvým chlebem!

Ochutnejte svět

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 hrnek červené čočky
  • 1 lžíci másla niter kibbeh / případně můžete nahradit kokosovým olejem
  • olej
  • 3 stroužky česneku
  • 1 velká červená cibule
  • 2 lžičky uzené papriky
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička kmínu
  • půl lžičky čerstvého nastrouhaného zázvoru
  • půl lžičky mletého chilli
  • 2 lžičky pasírovaných rajčat
  • 2 hrnky zeleninového vývaru nebo vody
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá petržel nebo koriandr na ozdobení

Postup

1

Na větší pánvi nebo v hrnci rozehřejte olej a máslo. Osmahněte na něm cibuli a s nasekaným česnekem.

2

Postupně přidejte veškeré koření, tedy papriku, koriandr, kmín, chilli a zázvor. Promíchejte a pak minut opékejte, aby se cibuli s česnekem prohřály a koření rozvonělo.

3

Přisypte červenou čočku a promíchejte. Pokud by se koření začalo připalovat, přidejte trošku vody.

4

Přidejte rajčata a vývar (nebo vodu, pokud nemáte vývar), osolte podle chuti a promíchejte.

5

Nechte dusit cca 20 minut, dokud čočka nezměkne. Podle potřeby můžete přidat trochu vody. Podle chuti dosolte a dopepřete.

6

Před podáváním lehce posypte nasekanou petrželkou nebo koriandrem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Šalvějový sirup

Koprová omáčka s křehkým hovězím

Pečená dýně s parmazánem a bazalkovým dipem

Korejský čaj z jujube

Dýňový kompot

Koblihy plněné tvarohovým krémem

Čokoládový chlebíček s mandlemi

Dvojoříškový dort

Pečená kuřecí roláda s korpusem z vaječného těsta

Božský koláč s lesním ovocem a nádherným motivem

Margot Řezy

Tagliatelle s houbami, smetanou a mletým masem