Dušené vepřové plátky se šťávou

Vždy mám v mrazáku malé plastové lahvičky s různými vývary. Když pak nějaký potřebuju, nemusím sahat po bujónu.

TheKacabi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 plátky vepřového (kýta, krkovice, kotleta)
  • sůl a pepř
  • 1 malý stroužek česneku
  • 2 špetky oregána
  • trocha čerstvého rozmarýnu+tymiánu
  • 2 lžíce oleje
  • 2 cibule
  • 300-350 ml vepřového vývaru
  • 1 lžíce mouky

Postup

1

Maso naklepejte, osolte a opepřete a rozetřete na něj prolisovaný česnek. Olej rozpalte na pánvi a maso z každé strany opečte, dokud nezhnědne (cca 3 minuty z každé strany). Pak maso vyjměte.

2

Přidejte trochu oleje a přisypte na plátky nakrájené cibule. Restujte dokud lehce nezhnědnou. Pak přidejte mouku, promíchejte, aby mouka pěkně obalila cibuli a rychle vlijte vývar a promíchejte.

3

Přidejte nasekané bylinky, sůl a pepř podle chuti. Vraťte maso do pánve, přiklopte a nechte na mírném ohni lehce probublávat asi 20 minut.

4

Dochuťte dle vlastní chuti solí/pepřem/bylinkami. Podávat můžete s různě upravenými bramborami.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vánoční kakaová kolečka s mátou obalená v čokoládové polevě

Ořechy

Video: Pečený květák ve stylu buffalo křidélek

Super snadné Nutella muffiny

Kuskus s hráškem a žampiony

Letní okurkovo-melounové smoothie s mátou

Banánový chléb se smetanovým sýrem – lehký a vlhký

Jemně pikantní domácí kečup ke grilování

Tempeh s červenou cibulí a pórkem

Pampelišková zmrzlina

Domácí rebarborovo-jahodová marmeláda jako od babičky

Ledový salát s zakysanou smetanou a parmazanem