Porce: cca 32 croissantů

Porce: cca 32 croissantů
Náplň
Na potření
Ve velké míse smíchejte mouku, cukr a sůl. Rozpusťte droždí ve vlažné vodě a přilijte do moučné směsi.
Přidejte vejce a mléko. Dobře promíchejte a přidejte máslo. Vpracujte máslo do těsta tak, aby bylo těsto hladké a viskózní. Vložte těsto zpět do mísy, přikryjte utěrkou a dejte na teplé místo na hodinu vykynout.
Z vykynutého těsta lehce vytlačte vzduch a rozdělte jej na poloviny. Každou část těsta poté rozválejte na pomoučeném povrchu na kruh o průměru přibližně 43 cm. Pomocí lžíce rozprostřete na těsto změklé máslo. Poté těsto nakrájejte na 16 trojúhelníků – podobně, jako když krájíte pizzu. Stejný postup zopakujte s druhou polovinou těsta.
Postupně zamotejte každý trojúhelník do croissantu. Začněte od základny a dorolujte ke špičce trojúhelníku.
Hotové croissanty pokládejte na plech vyložený pečícím papírem a nechte je ještě 20 minut kynout.
Rozpusťte máslo a povrch croissantů jím potřete.
Předehřejte troubu na 200 °C. Pečte přibližně 14 až 18 minut nebo dozlatova. Nechte croissanty vychladnout a můžete servírovat.