Delikátní domácí karamel hotový za 10 minut

Pokud hledáte rychlý a zároveň chutný recept na domácí karamel, vyzkoušejte tento. Již nemusíte vařit plechovku salka 2 hodiny jenom proto, abyste po otevření zjistili, že se karamel nepovedl, připálil či se stala jakákoli jiná pohroma, která často tuto přípravu provází. Tento karamel budete mít hotový za 10 minut, bez velkého nepořádku a s úspěchem jistým. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 1 hrnek sušeného mléka
  • 50 g másla
  • 1 lžíce vody

Postup

1

Ve vetším hrnci smíchejte vodu s cukrem. Míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí a nezačne se směs zbarvovat dohněda. Poté přidejte máslo a nechte rozpustit.

2

Naposledy přisypte sušené mléko a dobře promíchejte, aby ve směsi nezůstaly hrudky. Vařte další tři minuty, poté sundejte z plamene a nechte trochu vychladnout.

3

Přelijte do uzavíratelných sklenic a skladujte v lednici.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Smažené sajgonky (jarní závitky)

domaci burcak

Domácí burčák

Zapékaná kuřecí stehýnka s bramborami, špenátem a sýrovou omáčkou

Americká klasika – snadné domácí Corn Dogy

Italské vánoční sušenky s rozinkami

Čokoládový dort s višněmi

Turecké jogurtové brambory pečené v troubě do 30 minut

Zeleninové rissoto se sójou

Jednoduché špagety s cuketou a mrkví

Nápoj, který nakopne metabolismus a posílí imunitu

Video: Snadní BBQ pizza šneci s kuřecím masem

Kuřecí stehna s bramborami a parmazánovou omáčkou z jedné zapékací mísy