
Korpus:
Náplň:
Nejdříve si připravte korpus. Datle nakrájejte na malé kousky a zalijte je vodou, aby změkly. Rozmixujte mandle na jemný prášek, který smíchejte s kakaem. Jakmile datle změknou, rozmixujte je na jemné pyré, které smíchejte se sypkou směsí. Vytvoříte tak těsto, které se nedrobí a zároveň se nelepí na prsty. Obalte dno formy igelitovou fólií a formu zavřete. Těsto vytlačte na dno formy a dejte na půl hodinky ztuhnout do mrazáku.
V dalším kroku si připravte náplň. Na tu budete potřebovat předem namočené kešu ořechy (alespoň na tři hodiny), aby změkly a nasákly vodu. Kešu pak rozmixujte společně s kakaovou hmotou, kokosovým olejem, sojóvým mlékem a medem. Náplň nalejte na korpus a dejte na několik hodin do lednice. Dort díky kokosovému oleji krásně ztuhne. Jestli chcete dosáhnout perfektního vizuálního dojmu, ozdobte ho dalším kakaem a borůvkami. Dort uchovávejte v lednici, dokud se nesní :)