Čokoládová roláda s arašídovým krémem a kousky čokolády

Nadýchaná roláda, která skrývá jemný arašídový krém s kousky čokolády. To vše polité hutnou čokoládovou polevou a posypané čokoládou. Dobrota jak stvořená k odpolednímu kafíčku.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 3 velká vejce
  • 3/4 hrnku krupicového cukru
  • 2 lžíce silné kávy
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/4 hrnku holandského kakaa
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 3/4 hrnku hladké mouky
  • moučkový cukr na rolování

Krém

  • 60 g změklého krémového sýra
  • 1/3 hrnku arašídového másla
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 4 lžíce + 2/3 hrnku smetany ke šlehání
  • 1 1/2 hrnku čokoládových kousků

Zdobení

  • čokoládové kousky

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Plech s vyššími okraji vyložte pečícím papírem.

2

Šlehejte vejce do pěny, přidejte cukr, kávu a vanilku. Vmíchejte kakao, sůl, kypřící prášek a nakonec mouku.

3

Nalijte těsto rovnoměrně na plech a pečte 10 až 15 minut.

4

Na čistou utěrku nasypte trochu moučkového cukru a jakmile bude roláda upečená, obraťte ji na utěrku a rychle sloupněte pečící papír ze spodku. Roládu opatrně zamotejte do utěrky a nechte úplně vychladnout.

5

Na krém rozšlehejte krémový sýr společně s arašídovým máslem, přidejte cukr, vanilku a 2 lžíce smetany. Vmíchejte 1/2 hrnku nasekaných čokoládových kousků.

6

Na korpus natřete rovnoměrně krém a opět zarolujte. Zabalte do potravinové folie a nechte hodinu v lednici.

7

Na polevu naypte zbytek čokoládových kousků do horkuvzdorné mísy, přilijte zbylou smetanu a vše rozmíchejte nad parou. Nechte aspoň 20 minut chladnout a poté nalijte na roládu.

8

Můžete ještě ozdobit další čokoládou, poté dejte do lednice zatuhnout.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

“kuskus“ z květáku se zeleninou

Rychlé těstoviny s rajčaty, mletým masem a sýrem

Vepřová pečeně s houbami

Domácí bylinkové máslo se solí

Zapékané brambory se sýrem, smetanou a česnekem

Rychlá snídaně z jedné pánve

Květáková kulajda bez zahuštění

Výborný smetanový želé dezert: Pedrocotta

Vyzkoušený recept na jednoduchý domácí jogurt pro zdraví

Krémová polévka z kořenové zeleniny, která zahřeje a zasytí

Špagety s česnekem a parmezánem hotové do 20 minut

Svatomartinská husa, bramborový knedlík a jablkové zelí