Korpus
Krém
Zdobení
Předehřejte troubu na 180 °C. Plech s vyššími okraji vyložte pečícím papírem.
Šlehejte vejce do pěny, přidejte cukr, kávu a vanilku. Vmíchejte kakao, sůl, kypřící prášek a nakonec mouku.
Nalijte těsto rovnoměrně na plech a pečte 10 až 15 minut.
Na čistou utěrku nasypte trochu moučkového cukru a jakmile bude roláda upečená, obraťte ji na utěrku a rychle sloupněte pečící papír ze spodku. Roládu opatrně zamotejte do utěrky a nechte úplně vychladnout.
Na krém rozšlehejte krémový sýr společně s arašídovým máslem, přidejte cukr, vanilku a 2 lžíce smetany. Vmíchejte 1/2 hrnku nasekaných čokoládových kousků.
Na korpus natřete rovnoměrně krém a opět zarolujte. Zabalte do potravinové folie a nechte hodinu v lednici.
Na polevu naypte zbytek čokoládových kousků do horkuvzdorné mísy, přilijte zbylou smetanu a vše rozmíchejte nad parou. Nechte aspoň 20 minut chladnout a poté nalijte na roládu.
Můžete ještě ozdobit další čokoládou, poté dejte do lednice zatuhnout.