Citrónový krém (lemon curd)

Tento neskutečně dobrý krém se hodí do mnoha pokrmů. Nejčastěji je používán do palačinek, makronek, koláčů, dortů, ale také do vánočního cukroví. Pokud se vám nechce trávit čas v kuchyni, můžete ho dnes již v mnoha obchodech zakoupit. Jeho příprava je ale tak jednoduchá, že vám nezabere ani půl hodiny. Krém pak můžete uchovávat ještě dlouho v lednici.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 70 g žloutků (cca 3 velké nebo 4 menší žloutky)
  • 1 polévková lžíce kůry z citrónu (zhruba z 2 citrónů)
  • 90 g třtinového cukru
  • 70 ml citrónové šťávy
  • 60 g másla

Postup

1

Do vodní lázně si dáme žloutky, kůru, cukr a citrónovou šťávu. Vše za stálého míchání zahříváme, než nám krém začne houstnout (trvá to zhruba 6–8 minut).

2

Poté si misku sundáme z vodní lázně a postupně do krému zapracováváme na kostky nakrájené máslo.

3

Pokud krém nechceme zpracovat hned, dáme ho do uzavíratelné sklenice a uchováváme v lednici.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
detska snidane vesele toasty

Veselé dětské toasty

Super snadné čokoládové řezy

Jablečný dort se smetanovým krémem

Veganský pastýřčin koláč

Salát z červené čočky se sušenými rajčaty, ořechy a paprikami

Švestková povidla

Krémové špagety s řepou

Thajské zelené kari s lilkem, mrkví a fazolemi

Nadýchané kakaové „kinder“ řezy se smetanovým krémem

Citrónové risotto s kešu

Video: Kuřecí roláda plněná smetanovým sýrem, sušenými rajčaty, mozzarellou a špenátem

Lehké kuřecí kari