Citronové řezy

Na tenhle recept jsem trochu pozapomněl, neboť jsem ho zkoušel už na konci září. A náhodou jsem dnes narazil na fotky z něj, tak honem s ním ven. A tady jsou, svěží a lehké citronové řezy,

Jarda Poustecký

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 225 g cukru krupice
  • 250 g samokypřící mouky (tzv. Self-raising flour – koupíte Marks & Spencer nebo v Tescu v oddělení se zahraniční kuchyní)
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 4 velká vejce
  • 225 g másla, v pokojové teplotě
  • 3 lžíce mléka
  • kůra ze 3 ks citronů

NA POLEVU:

  • 200 g cukru moučka
  • šťáva z jednoho citronu
  • kůra z jednoho citronu

Postup

1

Troubu se předehřejeme na 160°(bez použití funkce horkovzduchu). Přípravíme se pekáč v přibližných rozměrech 30cmx23cm. Ten vyložíme pečícím papírem.

2

šechny suché ingredience smícháme v míse důkladně dohromady. Přidáme vajíčka, změklé máslo, mléko a kůru z citronu. Celé to nejlépe pomocí šlehače smícháme. Cca tak 2 minutky.

3

Směs přendáme do připraveného pekáče a umístíme na rošt do trouby doprostřed. Pečeme 35 minut do doby, než nám povrch nevytvoří zlatohnědou barvu.

4

Po vyndání ztrouby necháme 5 minut ještě v pekáči a poté přendáme na mřížku pro úplné vychladnutí. Mezitím si připravíme polevu.

5

Do menší mísy si přidáme prosátý cukr moučka, šťávu a kůru z citronu. Důkladně smícháme do krémové konzistence.

6

Polevu pak rozetřeme na vychladlý povrch a rozdělíme na 30 kousků.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vláčný banánovo čokoládový dort + Video návod

Mléčná rýže s rajčaty

Klasický domácí dýňový koláč s voňavým kořením

Výborné brambory pečené v troubě

Dort „Daniela“ s pudinkovým krémem, marmeládou a kandovanými květy

Marmeládové knoflíčky

Pečené maso s brambory na tymiánu

Uzená polévka

Rybí závitky s bylinkami a hrubozrnnou hořčicí

Provensálské ratatouille

Pečené kuřecí kuličky s pikantní pomerančovou omáčkou

Video: 7 jedinečných japonských dezertů