Zázvorky s polevou z bílé čokolády

Zázvorky patří k tradičnímu a nenáročnému cukroví. S drobnou ozdobou z nich však můžete vytvořit elegantní pamlsek.

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny na sušenky:

  • 200 g hladké mouky
  • 200 g cukru krystal
  • 1/2 prášku do pečiva
  • kůra z 1 citronu
  • 2 lžíce strouhaného zázvoru
  • 2 vejce
  • špetka soli

Na polevu:

  • kvalitní bílá čokoláda
  • lžíce másla
  • 2 lžíce medu

Na zdobení:

  • zdobicí tubičky (např. Dr. Oetker)

Postup

1

Veškeré suroviny smícháme v míse dohromady a ručně vypracujeme tužší těsto. Dáme ho na půl hodiny odpočinout do lednice.

2

Těsto rozválíme na pomoučené podložce a vykrajujeme kolečka, která skládáme na plech vyložený pečicím papírem. Zázvorky pečeme na 150° asi 15 minut. Necháme je vychladnout.

3

Nad vodní párou si rozpustíme čokoládu s máslem a medem. Sušenky do čokolády z půlky namočíme a dáme zpět na plech, který přeneseme do chladné místnosti, aby poleva zatuhla.

4

Po hodině můžeme sušenky ozdobit barevnými tubičkami, já jsem zvolila jednoduchou vánoční cesmínu.

5

Hotové sušenky dáme opět do chladu alespoň přes noc, aby poleva úplně zatuhla a nelepila a mohli jste sušenky schovat do krabičky.

Poznámka

Zázvorky jsou po upečení tvrdé, potřebují minimálně týden na odležení :)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pavlova dortíky

Salát z naklíčené sóji

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Návod jak perfektně upéci jakoukoli zeleninu

6 receptů na zdravé zeleninové chipsy

Kuřecí paličky v medovo-česnekové marinádě se zázvorem

Recept na snadný puding s chia semínky bez vaření

Rychlé těstoviny s chřestem

Kváskový celozrnný chléb

Quiche s červenou řepou a kozím sýrem

Rychlý závin plněný čokoládou a vlašskými ořechy

Shakshuka – pánev plná rajčat, paprik a vajíček

Italský mandlový koláč sbrisolona