Vánoční cukroví – křehké vanilkové rohlíčky s lískovými oříšky

Vanilkové rohlíčky jsou báječným receptem a vánoční klasikou, kterou mají všichni rádi. Vyzkoušejte tento recept tentokrát s lískovými oříšky. Díky nim je těsto o něco křehčí, ale chuťově opravdu výborné :).
  • Doba přípravy: 1 h + čas na chlazení

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 100 g moučkového cukru
  • 130 g hladké mouky
  • 130 g polohrubé mouky
  • 150 g mletých lískových oříšků
  • 210 g másla
  • 1 lžíce mléka
  • 20 g vanilkového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 150 g moučkového cukru na obalení

Postup

1

Všechny ingredience kromě moučkového cukru na obalení smíchejte a vypracujte z nich hladké těsto. Zabalte jej do potravinové folie a vložte aspoň na hodinu do lednice.

2

Těsto vtlačujte do formiček a ukládejte je na připravený plech.

3

Pečte v předehřáté troubě přibližně 12 minut při 170 °C.

4

Vyklepněte rohlíčky opatrně z formiček a ještě teplé obalte v moučkovém cukru. Skladujte v chladu a suchu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňový dort

6 nejlepších velikonočních receptů

Vločkový jablečný dort

Letní koktejl s čerstvými malinami

Kuřecí kousky Chipotle

Vláčné dýňové kostky s čokoládou a sušenkovým korpusem

Domácí želé bonbóny z ovocné šťávy a bez přidaného cukru

Italské sušenky cantucci

Nepečené čokoládové pralinky s lískovými oříšky a domácí nutellou

Nepečené čokoládové sušenky s vločkami a arašídovým máslem bez cukru

Variace na salát caesar

Celozrnné gnocchi dvou barev