Univerzální kynuté těsto na pizzu i koláčky

Už se nemusíte více bát přípravy kynutého těsta. Recept je velmi jednoduchý a když se budete držet návodu, těsto se vždy povede. Také má velkou výhodu v tom, že může být použito jak na slané, tak na sladké kynuté dobroty.
  • Čas přípravy: 1 h
  • Porce: přibližně 1/2 kg těsta

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 hrnek bílého jogurtu
  • 110 g tuku (např. rostlinného oleje, másla)
  • 1 balíček sušeného droždí (cca 10 g)
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 3 hrnky polohrubé mouky

 

Postup

1

V hrnci smíchejte jogurt s olejem a na plameni mírně zahřejte. Odstavte bokem.

2

V míse smíchejte sůl, cukr, mouku a sušené droždí.

3

Smíchejte suchou směs s mokrou jogurtovou. Poté hněťte, dokud nevznikne hladké těsto. Přikryjte utěrkou a v pokojové teplotě nechte 30 – 60 minut kynout.

4

Těsto můžete použít na pizzu nebo sladké koláče či koblížky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Brokolicové karbanátky bez smažení

Blondies – Máslové čtverečky plné čokolády

Křehký hruškový koláč s mandlemi

Bezlepkové tvarohové koláče

Tacos s bramborem, tempehem a fazolemi

VIDEORECEPT: Pomazánka z červené řepy

Zdravé veganské kokosky ze 3 surovin hotové do 30 minut (video)

Masové kuličky s mozzarellou

Zdravé žitno-špaldové sušenky s vlašskými ořechy polité čokoládou

Video: Květináčkové dortíky plněné kiwi a cottage sýrem

Melounový drink

Kakaový dort s bílkovým sněhem a čokoládovou polevou