MARINÁDA:
Nejdříve si připrav marinádu. Uvařenou sóju (nejradši vařím s bobkovým listem, celým pepřem a zel. bujonem) smíchej se zbytkem surovin, společně se zelenou paprikou krájenou na kostky a nech ležet přes noc. (pokud není čas, nevadí pokud použiješ hned)
Rozpal si vyšší pánev s olejem a přidej koření. Opékej, než se rozvoní (kolem 5 minut). Potom přidej cibuli, restuj dokud nezměkne. Potom přidej zázvor, česnek a červenou papriku a opět restuj, dokud paprika nepovolí. Až uznáš za vhodné, přidej nasekaná rajčata a osol podle chuti. Rozvař podle trpělivosti.
Směs z pánve rozmixuj do hladka, přidej hrnek vody a 10 minut povař. V tuto chvíli dej marinovanou sóju do trouby na 10 min (na vysokou teplotu, nejlépe horkovzduch, prostě dokud nebude zvrchu lehce nahnědlá). Přidej sójovou směs do omáčky a je hotovo!