Kombinace chřestu s koprem se u nás doma zabydlela. Zabalte je netradičně do rýžového papíru a užijte si rychlou večeři bez lepku, mléka i vajec.
Histaminová Kašulka
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
10 ks rýžového papíru
cca 15 stonků bílého chřestu (500 g)
lžíce olivového oleje
himalájská sůl
1 hrnek uvařené sushi nebo jasmínové rýže
3 velké ředkvičky, nakrájené na velmi tenké plátky
hrst nasekaných salátových lístků
hrst čerstvého kopru
olivový/dýňový olej na podávání
Postup
1
Nejdříve připravíme chřest, který si oloupeme a odlámeme dřevnaté konce. Rozložíme na plech na pečící papír, pokapeme olejem, posolíme a dáme péct na cca 15 minut při 200°C. Necháme vychladnout a rozkrojíme na poloviny, aby nám vznikly kratší kousky.
2
Zatímco se nám peče chřest, připravíme ostatní ingredience, tedy nasekáme a nakrájíme dle rozpisu.
3
Jakmile máme vše připraveno, můžeme rolovat. Pokud jste nikdy rolky nedělali, koukněte se na youtube, najdete tam spoustu šikovných návodů. Rýžový papír namočíme do vlažné vody, necháme okapat, rozložíme a do centra rozložíme plátky ředkvičky, vedle trochu kopru, na něj 3 kousky chřestu, trochu salátu a desetinu (odhadem) rýže. Zarolujeme a odložíme. Takto zpracujeme všechny ingredience.
4
Podáváme buď přímo s kvalitním olejem (či třeba pikantní omáčkou, ale nechceme přebýt chuť chřestu a kopru). Pokud máte rádi křupavé a horké rolky, můžete je osmažit či pro zdravější variantu upéct v troubě (15-20 minut při 200°C). Dobrou chuť.