Potřebujete
- 1 hrnek vody
- 1/2 hrnku destilovaného bílého octa (můžete nahradit jablečným nebo obyčejným vinným octem)
- mísa na omytí ovoce (velikost záleží na množství ovoce)
Postup
- V míse smíchejte vodu a ocet. Do směsi ponořte ovoce nebo zeleninu.
- Omyjte a vydrhněte povrch ovoce nebo zeleniny – alespoň po dobu 30 sekund. Na pomoc si můžete vzít např. čistou houbičku na nádobí.
- Omyjte pod tekoucí studenou vodou – po dobu 15 – 30 sekund.
- Ovoce bude mít nyní zdravý lesk, ne nepřirozený. Takto omyté ovoce zkracuje dobu, po kterou je čerstvé, proto ho doporučujeme omývat chvíli před konzumací.
Tip:
Pokud chcete najednou umývat větší množství ovoce a nechcete používat opětovně stejnou vodu, namíchejte si větší množství octové vody. Stále ale zachovávejte uvedený poměr (2 dílky vody na 1 dílek octa).