Potřebujete
- 1 hrnek vody
- 1/2 hrnku destilovaného bílého octa (můžete nahradit jablečným nebo obyčejným vinným octem)
- mísa na omytí ovoce (velikost záleží na množství ovoce)
Postup
- V míse smíchejte vodu a ocet. Do směsi ponořte ovoce nebo zeleninu.
- Omyjte a vydrhněte povrch ovoce nebo zeleniny – alespoň po dobu 30 sekund. Na pomoc si můžete vzít např. čistou houbičku na nádobí.
- Omyjte pod tekoucí studenou vodou – po dobu 15 – 30 sekund.
- Ovoce bude mít nyní zdravý lesk, ne nepřirozený. Takto omyté ovoce zkracuje dobu, po kterou je čerstvé, proto ho doporučujeme omývat chvíli před konzumací.
![Jak důkladně omýt kupované ovoce a zeleninu 1 postup Ovoce bez chemie - návod na důkladné přírodní omývání ovoce a zeleniny](https://carujeme.cz/wp-content/uploads/2023/08/postup-Ovoce-bez-chemie-n%C3%A1vod-na-d%C5%AFkladn%C3%A9-p%C5%99%C3%ADrodn%C3%AD-om%C3%BDv%C3%A1n%C3%AD-ovoce-a-zeleniny.jpg)
Tip:
Pokud chcete najednou umývat větší množství ovoce a nechcete používat opětovně stejnou vodu, namíchejte si větší množství octové vody. Stále ale zachovávejte uvedený poměr (2 dílky vody na 1 dílek octa).