Přichystejte si plech na pečení a vyložte ho pečicím papírem. Dejte stranou.
Ve velké míse pomocí mixeru smíchejte mandlové máslo s 1/4 hrnku změklého másla. Mixujte na střední rychlost asi 30 sekund.
Postupně přidávejte moučkový cukr a kakao. Míchejte (mixujte), dokud se vše nespojí.
Vmíchejte rýžové burizony. Pomažte si čisté ruce máslem (především dlaně) a z hmoty vytvarujte kuličky o průměru 2 – 3 cm.
Kuličky vyskládejte na připravený plech s pečicím papírem. Dejte asi na 30 minut ztuhnout do lednice.
V rendlíku nebo pro jistotu ve vodní lázni smíchejte a nechte rozpustit 225 g bílé čokolády a 110 g čokolády na polevu. Až vznikne hladká jednotná hmota, odstavte z plamene.
Připravte si druhý plech. Z lednice vyndejte plech s vychlazenými kuličkami. Pomocí vidličky postupně namočte celé kuličky (po jedné) do směsi s rozpuštěnou čokoládou. Obalené kuličky skládejte na nový plech. Až budete mít všechny kuličky obalené, dejte ztuhnout do lednice asi na 20 minut.
Mezitím rozpusťte 60 g bílé čokolády. Použijte vodní lázeň nebo mikrovlnku. Rozpuštěnou čokoládou ozdobte kuličky tak, že je shora polijete (tak jak na obrázku).
Pokud nemáte rádi bílou čokoládu, můžete použít mléčnu nebo hořkou.
Kuličky můžete skladovat v uzavřené vzduchotěsné nádobě v ledničce po dobu 2 týdnů. Doporučujeme skladovat vždy jen v jedné vrstvě (nenaskládané na sobě).