Mrkvánky

Tradiční recept, který dělá moje babička, je úplně bez cukru, protože těsto osladí mrkev a potom povidlová náplň.

Dětem zdravě

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Ingredience

  • 100g změklého másla
  • 200g jemně nastrouhané mrkve
  • 200g mouky (použila jsem špaldovou a pohankovou půl na půl)
  • povidla (marmeládu)

Postup

1

Z másla, mouky a mrkve vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na tenčí plát a vykrajujeme kolečka.

2

Do koleček pak dáme úměrně povidel, aby šlo překlopit a udělat kapsička a náplň nevytékala.

3

Pořádně okrajem umáčknu vidličkou a kladu na pečící papír.

4

Peče se i dle velikosti mrkvánků, průměrně 12-15 minut na 180 stupňů.

5

Kdo chce, může ještě pocukrovat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Snadní BBQ pizza šneci s kuřecím masem

Video: Tiramisu dort s nadýchaným korpusem a dvěma druhy krému

Pečená švestková povidla (paleo)

Kořeněné krůtí maso se šafránovým kuskusem se zeleninou

Sýrové sušenky

Jahodový dort s čokoládovým ganache

Pečené hranolky s masem, sýrem a zeleninou

Extra vláčný čokoládový moučník s banány

Pikantní zapékaná quinoa se zeleninou, fazolemi a chilli

Lívanečky s chia semínky, pečenými fíky a Amarettem

Nepečené kuličky s Bailey’s likérem v čokoládové krustě

Kuře na rajčatech, olivách a bylinkách