Mexická quinoa z jedné pánve

Smíchat v pánvi a nechat podusit. Snazší to už být nemůže! Tento mexikem inspirovaný pokrm z quinoy je nejen snadný a zdravý, ale naprosto vynikající.

Zdravé recepty

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 jalapeňo, nasekané (nebo jiná pálivá paprička)
  • 1 hrnek quinoy
  • 1 hrnek zeleninového vývaru
  • 1 plechovka černých fazolí, slitých a propláchnutých
  • 1 plechovka sekaných rajčat
  • 1 hrnek kukuřice
  • 1 lžička chilli (nebo podle chuti)
  • 1/2 lžičky kmínu
  • sůl a pepř na dochucení
  • 1 avokádo pokrájené na kostičky
  • šťáva z jedné limetky
  • 2 lžíce posekaného koriandru

Postup

1

V pánvi rozehřejte olej a minutu na něm opékejte česnek a jalapeňo.

2

Přidejte quinou, vývar, fazole, rajčata, kukuřici, chilli, kmín, pepř a sůl. Přikryjte poklicí a nechte dusit, dokud není quinoa uvařená – cca 20 minut.

3

Pokud je potřeba, sundejte poklici a nechte odpařit přebytečnou tekutinu.

4

Nakonec vmíchejte šťávu z limetky, avokádo a korinard.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vanilkové cupcakes s máslovým krémem

Pečené čočkovo-mrkvové polštářky se špenátem

Těstoviny s medvědím česnekem, kuřetem, ořechy a nivou

Domácí pomerančová marmeláda ze 3 surovin

Mrkvové špagety s guacamole

Francouzský tiramisu dort

Věnečky s vanilkovým krémem a šlehačkou

Meruňková huspenina s bazalkou

Koprová omáčka s křehkým hovězím

Čokoládový dort Sacher – receptura nejbližší originálu

Fitness kuličky Raffaello

Bramborové růže