Makové mini rohlíčky s citrónovou kůrou

Jednoduchá sladkost nebo pěkné a chutné občerstvení, které můžete vzít kamkoli s sebou na oslavu, či jen tak, na svačinu do práce. Náplně můžete libovolně obměňovat, my si oblíbili tuto makovou :).
  • Doba přípravy: 1 h 30 minut

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Náplň

  • 200 g mletého máku
  • 120 g krupicového cukru
  • 100 ml mléka
  • nastrouhaná citrónová kůra

Těsto

  • 375 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 150 g másla
  • 1 vejce
  • 60 g moučkového cukru
  • šťáva a citronová kůra z jednoho citrónu
  • 75 ml mléka, pokojové teploty

Postup

1

Nejdříve si připravte makovou náplň. Do hrnce nalijte mléko, přisypte cukr a přiveďte k varu. Poté sundejte z plotny a vsypte namletý mák s citrónovou kůrou. Promíchejte a nechte vychladnout. Na těsto prosijte mouku s práškem do pečiva do mísy, přidejte moučkový cukr a na malé kousky nasekané máslo. Ze směsi vypracujte lehce drobkovitou strukturu. Poté přidejte vejce, kůru a šťávu z půlky citrónu a postupně přilévejte mléko. Vypracujte do hladkého těsta a poté jej rozdělte na tři části. Každou zabalte do potravinové folie a vložte aspoň na dvě hodiny do lednice. Těsto poté rozválejte na tři kruhy o průměru okolo 35 cm a tloušťce cca 2 mm. Na každý kruh natřete třetinu makové náplně, 1 cm od kraje nechte volný. Kruh poté nakrájejte na 16 stejných dílků.

2

Každý trojúhelníček zabalte do malého rohlíčku a skládejte na plech vyložený pečícím papírem. Předehřejte troubu na 180 °C.

3

Rohlíčky pečte v předehřáté troubě přibližně 20 minut nebo dokud nebudou jen velmi lehce opečené, měly by zůstat převážně světlé. Po upečení je ještě můžete obalit v moučkovém cukru.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fit „cannoli“ s riccotovým krémem a vanilkou za 15 minut

Krevety v kokosovém mléce se šafránem

Losos pečený na rajčatech s úžasným čočkovým pyré

Kuskus s kukuřicí

Kokosová panna cotta s mango přelivem

Salát z trhaných listů s uzeným lososem a broskví

Bún chả – grilovaný vietnamský bůček

Treska pečená v těstíčku

Domácí tagliatelle se špenátovým pestem a lososem

Rychlé bezlepkové tvarohové koblížky

Rychlá jablečná omáčka ze 3 ingrediencí bez přidaného cukru

Květák pečený vcelku v pikantní jogurtové marinádě