Šťavnaté květákovo – batátové bochánky s česnekem a rozmarýnem

Zeleninové bochánky, které si oblíbíte. Stačí pár ingrediencí, trocha koření a vykouzlíte šťavňaté květákovo-batátové bochánky, které se hodí jako příloha k masu nebo zajímavé občerstvení pro hosty. Díky česneku a kajenskému pepři jsou i lehce pikantní.
  • Čas přípravy: 1h 30 min + čas na chlazení
  • Porce: 16 ks
  • Nutriční hodnoty: (na 1 porci): 205 kalorií, 13 g tuku, 12 mg cholesterolu, 359 mg sodíku, 25 g sacharidů, 3 g vlákniny, 3 g bílkovin

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 900 g batátů, oloupaných a nakrájených na větší kousky
  • 1 hlava květáků, rozdělená na menší růžice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 střední červená vibule, nakrájená na menší kousky
  • 2 stroužky česneku, nadrcené
  • 1 lžička sušené šalvěje (volitelné)
  • 2 lžičky rozmarýnu
  • 1 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 1 vejce
  • 3/4 hrnku hladké mouky
  • 1 1/2 hrnku strouhanky
  •  olej na smažení

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C. Květák a brambory dejte každé do malé pečící formy, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete.

2

Obě formy pečte přibližně 30 minut. Nechte 10 minut chladnout.

3

V mixéru nebo food procesoru smíchejte česnek a cibuli. Mixujte dojemna. Přendejte do velké mísy. Do mixéru vložte květák, rozmixujte dojemna a dejte do mísy k cibuli a česneku. Rozmixujte také batáty a přisypte do mísy k ostatním ingrediencím.

4

Přisypte šalvěj, rozmarýn, sůl, černý pepř a kajenský pepř. Promíchejte, přidejte vejce a mouku. Vše dobře promíchejte, zakryjte potravinovou fólií a dejte na 2 hodiny do lednice.

5

Na pánvi rozehřejte olej. Mezitím do plytkého talíře nasypejte strouhanku, rozdělte těsto na 16 porcí a postupně je obalujte ve strouhance.

6

Smažte v rozpáleném oleji dozlatova, přibližně 6 až 8 minut. Přendejte hotové bochánky na talíř vyložený papírovou utěrkou a poté podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

7 receptů na horké nápoje pro zahřátí

Zapečené těstoviny s brokolicí a tofu

Grilované broskve s levandulí a mátou

Omeleta s patizonem a rajčátky

Pohanková kaše s bio datlovým sirupem, ovocem a chia

Domácí meduňkový sirup

8 svěžích limonád do parných dní

Rychlé pečené zelné kroužky s česnekem

detska snidane vesele toasty

Veselé dětské toasty

Kuřecí polévka

Krůtí na mrkvi, bylinkách a bílém víně

Čokoládové řezy s karamelem, čokoládovými kousky a ořechy