Předehřejte troubu na 200 °C. Květák a brambory dejte každé do malé pečící formy, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete.
Obě formy pečte přibližně 30 minut. Nechte 10 minut chladnout.
V mixéru nebo food procesoru smíchejte česnek a cibuli. Mixujte dojemna. Přendejte do velké mísy. Do mixéru vložte květák, rozmixujte dojemna a dejte do mísy k cibuli a česneku. Rozmixujte také batáty a přisypte do mísy k ostatním ingrediencím.
Přisypte šalvěj, rozmarýn, sůl, černý pepř a kajenský pepř. Promíchejte, přidejte vejce a mouku. Vše dobře promíchejte, zakryjte potravinovou fólií a dejte na 2 hodiny do lednice.
Na pánvi rozehřejte olej. Mezitím do plytkého talíře nasypejte strouhanku, rozdělte těsto na 16 porcí a postupně je obalujte ve strouhance.
Smažte v rozpáleném oleji dozlatova, přibližně 6 až 8 minut. Přendejte hotové bochánky na talíř vyložený papírovou utěrkou a poté podávejte.