Vložte květákové růžice do food procesoru. Rozmělněte je na malé kousky.
Předehřejte troubu se silnějším plechem nebo pizza kamenem uvnitř na 210 °C.
Rozmixovaný květák vložte společně s dvěma lžícemi vody do mikrovlnky a nechte vařit na nejvyšší výkon po dobu 3 až 4 minut.
Nechte zchladnout. Přesypte květák do plátýnka a vymačkejte z něj přebytečnou vodu.
V míse promíchejte květák, vejce, 1/ hrnku eidamu, parmazán, strouhanku, italské koření a sůl. Na pečícím papíře vytvarujte ze směsi korpus pizzy. Přendejte papír s pizzou na předehřátý plech či kámen a pečte 12 až 15 minut, nebo dokud korpus nezezlátne.
Mezitím ve velké pánvi rozehřejte olej a orestujte žampiony, papriku a cibuli.
Na upečený korpus namažte sugo, posypte orestovanou zeleninou a houbami. Posypejte hrnkem eidamu a pečte dalších 5 minut. Poté ozdobte čerstvými bylinkami a podávejte.