Omáčka
Kuře, zelenina a rýže
Na omáčku smíchejte sójovou omáčku, 1/4 hrnku vody, třtinový cukr, med, česnek, zázvor a ocet v malém rendlíku.
Přiveďte k varu, ve zbytku vody rozmíchejte škrob a přilijte do rendlíku. Na malém plameni nechte prubublávat přibližně minutu a pak odstavte.
Mezitím si připravte kuře. Pomažte prsa z obou stran 1/2 lžíce olivového oleje a opepřete. Předehřejte grill (lze i kontaktní) přibližně na 220 °C. Pomažte plochy grilu lehce olejem a grilujte kuřecí přibližně 4 minuty z každé strany. Poté vyndejte a nechte 5 minut odpočinout. Nakrájejte na kostky.
Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a přidejte cuketu, brokolici a mrkev. Restujte přibližně 4 až 5 minut doměkka.
Do mísy naservírujte rýži, kuřecí kousky a zeleninu. Vše zalijte omáčkou a posypte sezamovými semínky.