jak na chlebový kvas

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
jak na chlebový kvas

Chlebový kvásek

Chlebový kvas je poklad, na který se bohužel často zapomíná, přitom není tak těžké sis jej připravit i doma. Pečivo z něj je naprosto nepřekonatelné a všichni, kteří jej ochutnali, za čas chtěli své vlastní pečivo, takže jsem můj kvásek má po světe již několik “dětí”, které nadšeně kvasí mouku v dalších rodinách a dělají radost křupavými chleby, bagetkami i dalamánky.

Ingredience a příprava

Základem kvásku jsou pouze dvě ingredience, které jsou běžně dostupné. Stačí vám pouze mouka a voda. Mouku si můžete vybrat buď žitnou chlebovou nebo žitnou celozrnou. Pro úplně první kvásek bych doporučila začít s chlebovou, jelikož je jemnější a kvásku se pak lépe prokvašuje. Voda je ideální převařená, pokojové teploty.

  • 50 g chlebové nebo celozrnné žitné mouky
  • 50 ml vody, převařené a vychladlé na pokojovou teplotu

Na kvásek budete potřebovat větší sklenici, vhodné jsou zavařovací o objemu 3/4 l. Ze začátku budete potřebovat tuto větší, jakmile kvásek nabere trochu síly, bude stačit menší.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Špaldové vafle

Bageta s česnekovou krustou, plněná čedarem, slaninou a jalapeno papričkami

Jemná vajíčková pomazánka

Video: Francouzské eclairs s vanilkovým krémem namáčené v čokoládové polevě

Vitamin C Smoothie

Špagety se sušenými rajčaty

Špaldové jahodové bochanky s mandlemi

Bageta s kozím sýrem a červenou řepou

Pörkölt z kotlíku

Dort s ovocem a dvěma druhy krémů pro celou rodinu

Jednoduchá tvarohová roláda bez mouky

Dýňový koláč