Hovězí steak

Vaříme bez tuku Marcela Šlehofrová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150 g hovězího masa vhodného na steaky (flank, svíčková, rumpsteak atd) plátek silný 2,5 – 3 cm
  • Hrubě mletý pepř
  • Hrubě mletá sůl

Postup

1

Maso opepříme a necháme odležet

2

Na přiklápěcím elektrickém grilu grilujeme 1 minutu na nejvyšší teplotu

3

Teplotu mírně ubereme a grilujeme ještě 4 minuty

4

Maso osolíme a vložíme do trouby předehřáté na 80ºC zhruba na 5 minut a necháme odpočinout

Poznámka

Při přípravě steaku je nutné použít velmi kvalitní maso. Stupeň propečení záleží na tloušťce plátku, proto dbáme, aby byl plátek všude stejně vysoký. Důležitá je první fáze prudkého zapečení, aby z masa nevytekla šťáva. Druhá fáze pečení může být kratší, pokud chceme maso krvavé nebo naopak delší, když máme rádi maso propečené. Uvedené 4 minuty jsou na maso středně propečené – medium.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zeleninový krém s vůní uzeného

Tvarohová bábovka

Karamelizované restované banány s rumem a skořicí do 30 minut

Čokoládové cizrnové kuličky bez pečení

Video: Ratatouille lodičky plné zdravé zeleniny

Velikonoční nádivka po vegansku

Mac and cheese

Cuketové rolky s italskou pomazánkou

Perlivá citronáda s vůní šalvěje slazená stévií

Pomerančová sůl

Perníčkové tiramisu

Tvarohovo ovesné knedlíky